Bio

Arnaldo Lopez oude foto ukeleleArnaldo Lopez is als enig kind geboren op 5 januari 1979 in Alkmaar. De Spaanse naam dankt hij aan zijn vader die van Mallorca komt. Hij is ook degene die Arnaldo als eerste kennis laat maken met diverse muziekinstrumenten. Toen hij een jaar of 12 was wilde hij serieus aan de slag. Pa’s gitaar werd van zolder gehaald en zijn vader leerde hem een Spaanse wals en nog wat Spaanse klassiekers. Dezelfde avond speelde Arnaldo ze al minstens net zo goed als zijn vader en werd duidelijk dat hij zijn voetbalschoenen maar moest omruilen voor een gitaar. De blauwe plekken op de schenen werden vervangen door eelt op de vingers.

Niet langer dan een jaar heeft hij les gehad. De bladmuziek kon hij niet meer zien. In plaats van de muziek te lezen speelde hij de leraar gewoon na. De hele unplugged cd van Eric Clapton en solo’s van Mark Knopfler werden tot in het oneindige nagespeeld!

Het eerste bandje waar Arnaldo in speelde was een Rock ‘a’ Billy bandje inclusief vetkuif waar hij lead gitaar en achtergrondzang deed. Daarna opgevolgd door een Neder-pop band en verscheidene andere projecten. De laatste jaren heeft hij veel opgetreden in een akoestisch Americana/Folk trio waar hij de liefde voor de akoestische gitaar heeft gevonden. Daar ligt zijn hart en ziel. Hij heeft veel instrumenten geprobeerd maar de akoestische gitaar bleek het beste zijn gevoelens te kunnen weerspiegelen.

Arnaldo is regelmatig de ‘support-act’ voor Tommy Emmanuel geweest. Tommy noemt Arnaldo wel ‘The Melodyman’ vanwege de melodieuze nummers die Arnaldo Componeert. Arnaldo heeft (net als Tommy) een uitgesproken persoonlijkheid die wordt weerspiegeld in zijn muziek. Gevoelige, emotionele nummers worden afgewisseld door vrolijke, aparte nummers met soms een beetje gekkigheid!

Inmiddels heeft Arnaldo 2 solo cd’s op zijn naam staan en heeft hij meegewerkt aan diverse andere cd’s en projecten. Zijn debuut album “Someday” heeft zelfs een eervolle derde plaats behaald bij de Just Plain Folks Music Awards naast namen als Stephen Bennett en Daniele Bazzani!

Naast zijn solo projecten kan hij zijn muzikaliteit tot uiting brengen in het duo Emmerig en Lopez met Marco Emmerig. Een kruisbestuiving tussen Neder-pop en fingerstyle gitaarmuziek. Zie www.emmerigenlopez.nl voor meer.

Ook met Herbert-H-Herbert, waarmee hij een album (Rodereyi) heeft opgenomen treedt hij op in Nederland en Duitsland. Heino Sluet, de mondharmonica speler van dit gezelschap werd regelmatig door Tommy Emmanuel op het podium gevraagd om hem te begeleiden. Zodoende kwam Arnaldo met hem in contact en voegde zich al snel bij het toenmalige Duitse duo. Ze omschrijven hun muziek als Weltraumblues, wat zo’n beetje allesomvattend is. Naast de bekende instrumenten als gitaar en mondharmonica spelen ze ook op zelfgemaakte instrumenten die niet alleen bijzonder zijn om te horen maar ook om te zien! Zie www.Herbert-H-Herbert.com voor meer informatie.

Sinds 2018 heeft Arnaldo zich toegelegd op het bouwen van zijn eigen gitaren. Zijn eerste ontwerp, een kleine terz gitaar is een schot in de roos. Een echte ‘liedjesmaker’, zoals Arnaldo deze zelf noemt. Je laat het instrument niet meer los zodra je er op speelt en dat hebben een aantal bekende artiesten ook ondervonden! Zodoende bouwt Arnaldo momenteel een serie van deze gitaren in opdracht. Zie www.lopezgitaarbouw.nl voor meer info!