Bio

Arnaldo Lopez oude foto ukeleleArnaldo Lopez is als enig kind geboren op 5 januari 1979 in Alkmaar. De Spaanse naam dankt hij aan zijn vader die van Mallorca komt. Hij is ook degene die Arnaldo als eerste kennis laat maken met diverse muziekinstrumenten. Toen hij een jaar of 12 was wilde hij serieus aan de slag. Pa’s gitaar werd van zolder gehaald en zijn vader leerde hem een Spaanse wals en nog wat Spaanse klassiekers. Dezelfde avond speelde Arnaldo ze al minstens net zo goed als zijn vader en werd duidelijk dat hij zijn voetbalschoenen maar moest omruilen voor een gitaar. De blauwe plekken op de schenen werden vervangen door eelt op de vingers.

Niet langer dan een jaar heeft hij les gehad. De bladmuziek kon hij niet meer zien. In plaats van de muziek te lezen speelde hij de leraar gewoon na. De hele unplugged cd van Eric Clapton en solo’s van Mark Knopfler werden tot in het oneindige nagespeeld!

Het eerste bandje waar Arnaldo in speelde was een Rock ‘a’ Billy bandje inclusief vetkuif waar hij lead gitaar en achtergrondzang deed. Daarna opgevolgd door een Neder-pop band en verscheidene andere projecten. De laatste jaren heeft hij veel opgetreden in een akoestisch Americana/Folk trio waar hij de liefde voor de akoestische gitaar heeft gevonden. Daar ligt zijn hart en ziel. Hij heeft veel instrumenten geprobeerd maar de akoestische gitaar bleek het beste zijn gevoelens te kunnen weerspiegelen.

Arnaldo is regelmatig de ‘support-act’ voor Tommy Emmanuel geweest. Tommy noemt Arnaldo wel ‘The Melodyman’ vanwege de melodieuze nummers die Arnaldo Componeert. Arnaldo heeft (net als Tommy) een uitgesproken persoonlijkheid die wordt weerspiegeld in zijn muziek. Gevoelige, emotionele nummers worden afgewisseld door vrolijke, aparte nummers met soms een beetje gekkigheid!

Inmiddels heeft Arnaldo 2 solo cd’s op zijn naam staan en heeft hij meegewerkt aan diverse andere cd’s en projecten. Zijn debuut album “Someday” heeft zelfs een eervolle derde plaats behaald bij de Just Plain Folks Music Awards naast namen als Stephen Bennett en Daniele Bazzani!

Op 25 juni 2007 verloren Arnaldo en zijn vrouw hun eerste kindje *Silvan tijdens de zwangerschap. Op dit moment was de cd ‘Live Life’ in de maak en zodoende besloot Arnaldo de cd aan zijn zoontje op te dragen. Na dit grote verlies is Arnaldo grafkistjes gaan maken in de vorm van een hart, net zoals hij dit voor zijn eigen zoontje deed. Met deze harten hoopt hij andere ouders van een overleden kindje een klein beetje troost te kunnen bieden en een waardig afscheid voor het kindje. Zie www.HartVanHout.nl voor meer informatie.

Optreden deed Arnaldo niet zo vaak meer en ook het componeren van nieuw materiaal stond even op een laag pitje. Inmiddels is Arnaldo vader van een gezonde zoon van 7 en heeft hij weer genoeg materiaal voor een derde cd. Daarnaast kan hij zijn muzikaliteit tot uiting brengen in het duo Emmerig en Lopez met Marco Emmerig. Een kruisbestuiving tussen Neder-pop en fingerstyle gitaarmuziek. Zie www.emmerigenlopez.nl voor meer.

Ook met Herbert-H-Herbert, waarmee hij een album (Rodereyi) heeft opgenomen treedt hij op in Nederland en Duitsland. Heino Sluet, de mondharmonica speler van dit gezelschap werd regelmatig door Tommy Emmanuel op het podium gevraagd om hem te begeleiden. Zodoende kwam Arnaldo met hem in contact en voegde zich al snel bij het toenmalige Duitse duo. Ze omschrijven hun muziek als Weltraumblues, wat zo’n beetje allesomvattend is. Naast de bekende instrumenten als gitaar en mondharmonica spelen ze ook op zelfgemaakte instrumenten die niet alleen bijzonder zijn om te horen maar ook om te zien! Zie www.Herbert-H-Herbert.com voor meer informatie.