Herbert H Herbert – Rodereyi

RodereyiCoverRodereyi
Het album van de Nederlands-Duitse formatie omvat 12 stukken uit hun zeer uitgebreide en speciale klankspectrum.  Met hun akoestische gitaar, zelfgemaakte instrumenten als “Oprauzel” en “Styrola”, harmonica en theepot creëren ze muziek die zich onderhoud tussen melodieus, blues, en meditatieve klank collages. Met “Rodereyi” , opgenomen door Arnaldo Lopez in Almelo en Bad Bentheim, is het de heren gelukt om deze diversiteit aan klanken op harmonieuze wijze samen te voegen.

Ontstaan:
Zo’n 20 jaar geleden had Heino Sluet zijn “Oprauzel” vooral als kunstobject ontworpen. Door de jaren heen ontwikkelde dit klank-kunst object zich meer als muziekinstrument, welke Sluet in combinatie met zijn mondharmonica bij diverse experimentele klank-shows inzette. Met slagwerker Robin Wellendorf, een al net zo vrije muzikant werd het een duo. Percussie spelend op zijn zelfgemaakte “Styrola” en tonen blazend uit zijn “theepot” maakten ze beiden hieruit een geheel nieuwe, experimentele klanktaal. De eerste officiële concerten volgden onder de naam “Herbert H Herbert”.

Bij een concert van Tommy Emmanuel in 2006 had Sluet de Nederlandse fingerstyle gitarist Arnaldo Lopez ontmoet. De muziek en klank veranderde essentieel op het moment dat Lopez het duo HHH kwam versterken. De ongebruikelijke klanken bleven, maar de muziek veranderde van gedaante waardoor het toegankelijker werd, zonder de creativiteit in de weg te zitten. In tegendeel! Als men de drie heren vraagt naar de stijl van hun muziek, antwoorden zij: Weltraumblues

HHH is:
Robin Wellendorf: Styrola, Theepot, Klompendisco, zang
Arnaldo Lopez: gitaar
Heino Sluet: Oprauzel, mondharmonica, mondharp, zang

www.Herbert-H-Herbert.com